Nieuws

Gazelle

Guinness World Record poging geslaagd!

ALLsportsradio kwam de hele dag live vanuit de fabriek van fietsenfabrikant Gazelle in Dieren waar Champion Mondial Festival, het retro-evenement voor liefhebbers van vintage fietsen werd gehouden!

Het Champion Mondial Festival is in de eerste plaats een evenement voor mensen die bezeten zijn van oude, nostalgische fietsen. Zo was er een retrorit (25 en 50 kilometer) met historische fietsen. Tijdens het evenement ondernam Gazelle ook een recordpoging! De fietsfabrikant heeft zo veel mogelijk mensen met een Gazelle-fiets bij elkaar weten te brengen, waarbij met 230 deelnemers in het Guinness Book of Records een nieuw record is geschreven!

Gazelle viert het 125-jarig bestaan met de lancering van de vernieuwde Champion Mondial (limited edition). Dit is decennialang een topframe geweest. Harm Ottenbros was de eerste renner die met een Gazelle de wereldtitel op de weg greep (1969). Ook Hennie Kuiper werd met dit merk wereldkampioen (1975) en hij won de Ronde van Vlaanderen en Ronde van Lombardije (1981). Zowel Harm als Hennie zijn aanwezig bij de lancering!

Luister live