Nieuws

Ad Roskam

De grootste ooit!

Deze week start de EK Atletiek in Amsterdam! Deze editie van de Europese titelstrijd is de grootste tot nu toe. Hoe leeft de Atletiekunie hier naar toe? We belden met technisch directeur Ad Roskam over onder andere wat zijn taken zijn tijdens het toernooi!

"What moves you, moves us". Bij Experis, ManpowerGroup, zijn ze bekend met deze uitspraak. We spraken Jeroen van Hooff, Directeur Marketing, Communicatie & Business Development, over wat ze allemaal rondom de EK Atletiek doen. Het antwoord daarop is veel! Zo waren zij onder andere verantwoordelijk voor de Filmcompetitie die vooraf gehouden werd en hebben zij alle 1800 vrijwilligers een steun in de rug gegeven, door inspiratiesessies te organiseren en ze zo klaar te stomen voor het EK! Experis stelt daarnaast twee tribunekaarten beschikbaar voor de woensdagmiddag/avond sessie tijdens de EK Atletiek en 2x2 startbewijzen voor de Brooks 10K-run, die aanstaande zondag plaatsvindt, beschikbaar en die kan je bij ons winnen!

Voor de Veenendaalse atleet Maarten Stuivenberg wordt het zijn debuut op de grote EK! Stuivenberg werd afgelopen NK nog vierde op de 400 meter en werd daarna door de bondscoach toegevoegd aan de selectie voor de 4x400 meter estafette! Met vijf man in de selectie wordt er gestreden om vier plekken. Stuivenberg gaat de concurrentiestrijd aan met Liemarvin Bonevacia, Bjorn Blauwhof, Jurgen Wielart en Terrence Agard. Zaterdag en zondag zijn de dagen waarop de heren hun kunsten mogen gaan vertonen aan het publiek.

Geen touw aan vast te knopen... Dat is het geval bij Wimbledon! Op het heilige, Engelse gras wordt momenteel de derde Grand Slam van het jaar gespeeld en daarbij zijn verrassingen aan de orde van de dag. Bij de mannen ligt bijvoorbeeld titelfavoriet Novak Djokovic er al uit, nadat hij werd verslagen door de Amerikaan Sam Querrey. Bij de dames is Roland Garros-winnares Garbiñe Muguruza ook al uit het toernooi gespeeld. Zij werd uitgeschakeld door de Slowaakse reuzendoder Jana Čepelová. We spraken er over met Tennis.nl redacteur David Avakian, tijdens de wekelijkse update.

Ad Roskam, Jeroen van Hooff, Maarten Stuivenberg en David Avakian hoorde je tijdens ALLsportsradio LIVE! Het sportmagazine hoor je doordeweeks tussen 12:00 en 14:00 uur via www.allsportsradio.nl/player!

Luister dit fragment na de uitzending en de andere interviews terug via onze Soundcloud!

Luister live