Nieuws

Lars van der Haar finish

EK veldrijden op ALLsportsradio

ALLsportsradio heeft zaterdag, in samenwerking met Rabobank, live verslag gedaan van het Europees Kampioenschap veldrijden in Huijbergen. Nederland deed het uitstekend met twee titels en twee zilveren medailles.

Er werd vanuit Huijbergen live verslag gedaan van dit EK, met achtergrondreportages, sfeerverslagen en interviews met deelnemers en direct betrokkenen. De presentatie was daarbij in handen van Ron Lemmens, Robert Denneman en Daan van den Berg.

Bij de junioren pakte Jens Dekker de titel, voor landgenoot Mitch Groot. Maud Kaptheijns eindigde als tweede bij de dames onder 23, ofwel de beloften. Lars van der Haar steeg tot grote hoogte door concurrent Wout van Aert te verslaan en zo de allereerste eliterenner te worden die de Europese kampioenstrui mocht aantrekken. Het EK veldrijden werd verreden op een schitterend parcours in Huijbergen. Met de Nootjesberg en Tiestenberg als taaie beklimmingen voor de renners, werd gestreden om de EK titels in verschillende categorieën.

“Met dit EK hebben ook wij met ALLsportsradio een primeur te pakken. Het is voor het eerst in de korte geschiedenis van onze sportzender dat we live verslag doen van een Europees Kampioenschap. Een mooie nieuwe mijlpaal dus!”, aldus Lars Schotanus van ALLsportsradio.


Rabobank is inmiddels zo’n 21 jaar betrokken bij het fietsen in Nederland en structureel partner van het veldrijden via de KNWU. Naast dit partnership is de Rabobank ook nog sponsor van het Rabo/Liv damesteam en het Rabo Development team met daarin de veldrijdtoppers van de toekomst. De relatie tot het EK is dan ook een heel natuurlijke.

Luister live