Nieuws

Het hogere sportdoel

In De Telegraaf heeft Jaap de Groot regelmatig kritiek op het Nederlandse voetbal, de sport en de manier waarop deze is georganiseerd. Wat moet er veranderen om het op een hoger plan te krijgen? Jaap is woensdag bij Frank van den Wall Bake en Rick Winkelman te gast in de BV Sport!

Lees verder

Medailleregen in Gent!

De Nederlandse equipe is weer terug uit Gent! Nederland heeft het heel erg goed gedaan, want we pakten 27 medailles, waarvan acht gouden! We spraken met de chef de mission vanuit sport&zaken, Janine Vermeulen, over dit mooie avontuur!

Lees verder

Hockey World League!

In de finale van de halve finale wisten onze heren een prachtige prestatie neer te zetten. Olympisch kampioen Argentinië werd met liefst 6-1 opzij gezet in Londen. We spraken met Jacques Brinkman over het succes van de mannen en over het toernooi van de vrouwen!

Lees verder

Durf te vragen!

Op maandag 19 juni 2017 vond op Papendal de allereerste Dag van de Fondsenwerving voor de Sport plaats en wij waren erbij! Tijdens het congres stond de altijd lastige 'geefvraag' centraal. Hoe werf je nu als club, stichting en/of sportkoepel fondsen? 

Lees verder

EK Brons!

De Nederlandse schoonspringsters Inge Jansen en Daphne Wils hebben vriend en vijand verbaasd door brons te pakken op het EK in Kiev! De dames pakten het podium door zeer goed te springen op de 3m synchroon. We spraken met Inge over deze mooi prestatie!

Lees verder

Topsport en onderwijs!

Duizenden eindexamenkandidaten in Nederland hebben vol zenuwen zitten wachten op dat ene verlossende telefoontje van hun mentor. Ook bij het CTO Amsterdam was de spanning groot. Acht sporters deden eindexamen en kregen uiteindelijk alle acht goed nieuws: geslaagd!

Lees verder

Goed voorbeeld doet volgen!

De traditionele vormen van fondsenwerving voor de sport zijn aan het verdwijnen. Dit heeft voor de opkomst gezorgd van nieuwe manieren als crowdfunding, wat tegenwoordig behoorlijk in trek is bij sporters. We spraken Yvonne van Gennip van Talentboek!

Lees verder

Aandacht = geld?

Wat gebeurt er marketingtechnisch met een club die goed presteert in Europa? Leveren die prestaties ook daadwerkelijk extra op? Frank van den Wall Bake en Rick Winkelman ontvingen Menno Geelen, de commercieel directeur van Ajax, in de BV Sport!

Lees verder