Nieuws

Marc Márquez Valentino Rossi

Sports Weekly #12

In deze aflevering van Sports Weekly blikken we vooruit op de kampioenswedstrijd in de Eredivisie en de titelstrijd in de Jupiler League, was er een spectaculair begin van het MotoGP seizoen en is zwemmer Arno Kamminga in topvorm dit seizoen!

PSV neemt het in eigen huis op tegen Ajax voor het kampioenschap. Wat kunnen de Eindhovenaren uitrichten? Ook kijken we naar de spannende titelstrijd in de Jupiler League, waar Fortuna Sittard, NEC en Jong Ajax gaan uitmaken wie er kampioen wordt! Spreken erover met Martijn Baars van Sportnieuws.nl!

Het nieuwe seizoen in de MotoGP is van start! Dat ging gepaard met veel spektakel en een heuse ruzie! Hoofdrolspelers daarin zijn Marc Márquez en Valentino Rossi. De Spanjaard Márquez ging te agressief door het veld om naar voren te gaan en reed daarbij onder meer negenvoudig wereldkampioen Rossi van de baan. Het weer leverde ook veel spektakel op, waardoor uiteindelijk de Brit Cal Crutchlow er verrassend met de zege vandoor ging.

Elke wedstrijd waar zwemmer Arno Kamminga aan de start staat is er een met gegarandeerd spektakel. Zwemt hij geen nieuw nationaal record, dan gaat het alsnog kneiterhard. Tijdens de Swim Cup afgelopen weekend in Den Haag zwom hij naar een nieuw nationaal record op de 200 meter schoolslag. Dat record, 2:08,75 is vooralsnog de zesde snelste tijd ter wereld dit seizoen. Een goede vorm dus, met het EK deze zomer in het achterhoofd.

Luister live