Nieuws

Lieuwe Westra

Sports Weekly #15

In deze aflevering van Sports Weekly aandacht voor een mooie sportbiografie die is uitgekomen! Wie gaat er promoveren naar de Eredivisie? Martijn Baars van Sportnieuws.nl waagt een kleine voorspelling en spreken de man die pas een marathon op de Noordpool liep!

Wielrenner Lieuwe Westra vertelt daarin hoe hij zijn leven als gabber en stratenmaker omgooide in dat van een profrenner. Hij ging als jonge vent ongelofelijk veel stappen en gebruikte daarbij veel drugs. Pas toen hij 26 jaar was tekende hij een profcontract, maar na een paar jaar tijd in het peloton brandde hij op. Hij werd depressief en heeft daar nog steeds last van. Thomas Sijtsma, journalist bij onder andere het Algemeen Dagblad, schreef het op in het boek 'Het Beest'.

We gaan een aardverschuiving tegemoet in het Nederlandse voetbal: Fortuna Sittard speelt al zestien jaar in de Eerste Divisie en promoveert naar de Eredivisie! FC Twente is juist al sinds 1983 een vaste waarde in de hoogste klasse en is nu gedegradeerd. Dan hebben we het nog niet over wat er allemaal in de nacompetitie kan gebeuren. Daarover spreken we met Martijn Baars, redacteur van Sportnieuws.nl!

Misschien heb je de beelden wel voorbij zien komen laatst in het journaal. De marathon op de Noordpool! 47 mensen deden er aan mee en renden dus de 42 kilometer en 195 meter met -33 graden Celsius! Twan Belgers was de enige Nederlander die meedeed!

Sports Weekly is een samenwerking van ALLsportsradio en Sportnieuws.nl!

Luister live