Nieuws

Sanne van Olphen

Sports Weekly #16

In deze aflevering van Sports Weekly aandacht voor het moeilijke besluit van handbalster Sanne van Olphen, spreken we Sportnieuws-redacteur Nort Hesse over de Giro d'Italia en bekijken we de financiële kant van degradatie met sportmarketeer Frank van den Wall Bake!

Een moeilijk besluit van handbalster Sanne van Olphen! De 89-voudig international stopt op 29-jarige leeftijd bij Oranje na aanhoudende knieklachten. We spraken met de speelster van het Deense Viborg HK over haar besluit en haar toekomst.

Momenteel zijn we zo halverwege de eerste grote ronde van het jaar: de Giro d'Italia! De ogen zijn gericht op Tom Dumoulin, die naast Nederlander ook titelverdediger is van de roze trui. Zijn grootste belager momenteel is Simon Yates. De Brit is momenteel de man die in de leiderstrui rijdt. We spraken over de koers met Sportnieuws.nl redacteur Nort Hesse!

Hoewel sportief gezien de klap van degradatie hard aankomt is het voor de financiën van een club ook een ramp. Doordat de inkomsten minder zijn moet er in van allerlei kostenposten gesneden worden. Voor grotere clubs als FC Twente, Roda JC en wat te denken van Bundesliga-dino HSV is het dit seizoen de harde waarheid geworden. We spraken over de financiële effecten van degradatie met sportmarketeer Frank van den Wall Bake!

Sports Weekly is een samenwerking van ALLsportsradio en Sportnieuws.nl!

Luister live