Nieuws

Max Verstappen 2018

Sports Weekly #18

In deze aflevering van Sports Weekly heeft Stefan ten Teije aandacht voor de prestaties van Max Verstappen in de Formule 1 en bespreken we met Jurryt van de Vooren de kansen voor Nederland met het organiseren van de Olympische Spelen!

Veel Formule 1-liefhebbers hoopten dat Max dit jaar al om het kampioenschap mee zou kunnen strijden. Na zes races zijn sommige van die fans teleurgesteld, want Max staat op plek zes met 35 punten. Stukken minder dan de top vijf met de coureurs van Mercedes, Ferrari en Max' teamgenoot bij Red Bull Racing: Daniel Ricciardo. Is het aan hemzelf te wijten of is het pech? Spreken erover met Stefan ten Teije van Sportnieuws.nl!

Het is dit jaar alweer 90 jaar geleden dat in Amsterdam de Olympische Spelen werden georganiseerd. In 1928 is veel veranderd aan de opzet van de Spelen en is het evenement eigenlijk geworden tot wat het nu is. Dat onderzocht ook sporthistoricus Jurryt van de Vooren, die al deze mooie verhalen bundelde in een boek. Maar over tien jaar, als het 2028 is, dan is het alweer honderd jaar geleden. Hoe zit het met de kansen om de Spelen weer naar Nederland te halen? Nu is helaas 2028 al vergeven aan Los Angeles, maar er zijn nog bids voor de jaren 2026 en de jaren na 2028 en daar zit een Nederlands tintje aan. We spraken erover met Jurryt van de Vooren!

Sports Weekly is een samenwerking van ALLsportsradio en Sportnieuws.nl!

Luister live