Nieuws

090322 BV Sport Maurits Hendriks

Maurits Hendriks in de BV Sport!

Niemand minder dan Maurits Hendriks was te gast in de BV Sport!

De Winterspelen in Beijing zijn bijna voorbij en dus zal Maurits Hendriks per 1 april afzwaaien als technisch directeur van sportkoepel NOC*NSF. In de ruim twaalf jaar dat hij aan het roer stond van het sportieve gedeelte zijn er veel successen gevierd.

Waar Team NL tijdens de laatste drie Winterspelen steevast in de top zes van het medailleklassement te vinden was, eindigde Team NL tijdens de afgelopen Zomerspelen op de zevende plek van de mondiale ranglijst. Daarmee is de ambitie waarmee Hendriks startte aan zijn job, namelijk om een top tien sportland te worden, geslaagd.

Frank van den Wall Bake en Robert Denneman blikten met hem terug op de afgelopen twaalf jaar en de sportieve successen die met Team NL geboekt zijn.

In de BV Sport neemt sportmarketinggoeroe Frank van den Wall Bake ons elke tweede woensdag van de maand mee in de wereld van de geldstromen in de sport. Met studiogasten, telefonische interviews, achtergronden en mooie anekdotes uit het heden en verleden.

Dat de organisatie van de Olympische Spelen een land veel geld kost is bekend. Maar wat leveren de Olympische Spelen een land eigenlijk op? En hoe kan het dat buitenlandse voetbalclubs met enorme schulden toch voor vele miljoenen aan spelers kopen? De antwoorden op deze vragen komen wekelijks aan bod in de BV Sport.

De BV Sport is er iedere tweede woensdag van de maand van 15:00 tot 16:00 uur.

Luister live