Nieuws

Danny Makkelie

Danny Makkelie verkozen tot beste scheidsrechter van het jaar  

Danny Makkelie nam vandaag de prijs in ontvangst als 'By VAR de beste scheidsrechter van het jaar'.

De prijs werd hem uitgereikt door ALLsportsradio presentator Robert Denneman.

De redactie van ALLsportsradio beoordeelt samen met oud-internationaal (FIFA) scheidsrechter Mario van der Ende wekelijks de prestaties van de scheidsrechters die arbitreren in de Nederlandse Eredivisie. Elke week krijgen de scheidsrechters die in actie zijn gekomen een rapportcijfer. De arbiter met het hoogste cijfer mag zich 'By VAR de beste scheidsrechter van de week' noemen. De scheidsrechter die aan het eind van het seizoen het hoogste gemiddelde heeft wordt uitgeroepen tot ‘By VAR de beste scheidsrechter van het jaar’.

Mario van der Ende: “De intentie van een scheidsrechter is om wedstrijden sportief en eerlijk te laten verlopen conform de geldende spelregels. Want: hoe beter de arbitrage hoe beter de spelers en het spel zich kunnen ontwikkelen”.

Onderdelen die meespelen om tot wekelijks rapportcijfer te komen zijn onder meer acceptatie door spelers, spelinzicht, spelregeltoepassing, waarnemingsvermogen, besluitvaardigheid, adequaat en preventief handelen, situationeel leiding geven, duidelijkheid en geloofwaardigheid.

Danny Makkelie toonde zich het afgelopen seizoen de meest stabiele Eredivisie scheidsrechter, waardoor hij vandaag de bijhorende prijs in ontvangst mocht nemen. Scheidrechters Pol van Boekel en Allard Lindhout eindigden respectievelijk als tweede en derde in deze verkiezing.

Vanaf maandag 8 augustus a.s. volgen ALLsportsradio en Mario van der Ende weer de verrichtingen van de scheidsrechters in de Eredivisie en kiezen in het programma ALLsportsradio LIVE! wekelijks ‘By VAR de beste scheidsrechter van de week’.

Luister live