Nieuws

WK 2022 Qatar

WK Update #10

Luister nu naar de tiende WK Update in samenwerking met Sportnieuws.nl, met daarin onder meer de achtste finale van Oranje!

In deze WK Update blikken Robert Denneman en Jeroen Rooseboom terug op de krankzinnige ontknopingen van de donderdag. Zo ging Marokko als groepshoofd door na een 2-1 overwinning op Canada en werd zo België uitgeschakeld, die zelf niet verder kwamen dan een 0-0 gelijkspel tegen Kroatië.

De grootste verrassing werd echter voor in de avond bewaard. Duitsland deed wat het moest doen om uitzicht te houden op de achtste finale, ze wonnen 4-2 van Costa Rica, maar Japan deed iets wat niemand voor mogelijk hield: winnen van Spanje. Daardoor zijn de Japanners als groepswinnaar door en Spanje als tweede.

Daarnaast wordt er vooruitgeblikt op de wedstrijden van vrijdag 1 december en de eerste achtste finales komend weekend. Vandaag worden de laatste wedstrijden uit de poulefase gespeeld. In groep G is Brazilië al zeker van de achtste finale, dus kunnen ze het rustig aan doen tegen Kameroen. Wie het andere land uit deze groep wordt dat doorgaat, wordt beslist in een onderling duel tussen Servië en Zwitserland. De Serven moeten winnen, de Zwitsers hebben aan een gelijkspel genoeg.

In groep H is Portugal al verzekerd van een plek in de volgende ronde. Zuid-Korea hoopt daardoor, wellicht tegen beter weten in, resultaat te kunnen halen tegen de Portugezen. Het andere duel zal normaliter beslissen wie er naast Portugal doorgaat. Ghana neemt het op tegen Uruguay en daarbij hebben Kudus en co genoeg aan een gelijkspel.

In het weekend worden de eerste vier achtste finales gespeeld en deze fase van het toernooi wordt afgetrapt door het Nederlands Elftal! Zaterdag om 16:00 uur wacht de VS als tegenstander, een team dat niet zo maar verslagen is. Verder kunnen we dit weekend genieten van Argentinië - Australië, Frankrijk - Polen en Engeland - Senegal.

De WK Updates worden in samenwerking gemaakt met Sportnieuws.nl en verschijnen elke werkdag voor de start van de eerste wedstrijd.

Luister live