Nieuws

Rudy van Buren

De Race Story van Rudy van Buren

Samantha van Wijk ontving (sim)coureur Rudy van Buren in de studio.

Rudy van Buren is voor de vaste volgers van het racen inmiddels geen onbekende meer. Zo zagen we hem ten tijde van de Formule 1 op Ziggo regelmatig terug in de uitzendingen rondom de Koningsklasse. Zijn racecarrière begon digitaal als simracer. Hij werd in 2017 uitgeroepen tot Worlds Fastest Gamer en mocht daarna aan de slag bij McLaren als racer in de simulator. Naast de simulator heeft Rudy ook zijn ambities om fysiek te racen waar kunnen maken met zitjes in de Porsche Supercup en de Porsche Carrera Cup Duitsland. 

Sinds dit jaar is de Nederlander werkzaam bij Red Bull Racing, waar hij officieel Simulator Test and Development Driver is. Gedurende de raceweekenden ondersteunt hij het team door bijvoorbeeld problemen die Max Verstappen en Sergio Pérez op de baan tegenkomen, in de sim op te lossen.

Hoe dit allemaal werkt en hoe Rudy hier terecht gekomen is besprak hij samen met Samantha van Wijk in een nieuwe aflevering van Sam's Race Stories.

In dit auto- en motorsportprogramma ontvangt presentatrice en sportjournalist Samantha van Wijk diverse gasten uit de racewereld, van motorsport tot autosport, van benzine tot elektrisch en van voor de schermen tot achter de schermen: als racen maar in het bloed zit!

'Sam’s Race Stories’ is elke laatste woensdag van de maand tussen 16:00 en 17:00 uur te beluisteren op ALLsportsradio.

Na de uitzending is het programma ook als podcast terug te luisteren via alle bekende podcast platforms (onder meer Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts).

Luister live