Nieuws

020823 ASR LIVE! Lucienne Reichardt KNVB

Hoe ontwikkelt het vrouwenvoetbal zich?

Lucienne Reichardt, manager vrouwenvoetbal bij de KNVB, was te gast in ALLsportsradio LIVE!

Sinds de Europese titel in 2017 is het vrouwenvoetbal in Nederland zich in rap tempo aan het ontwikkelen. Niet alleen in de top, maar juist ook aan de onderkant van de piramide. Uiteraard zijn de OranjeLeeuwinnen nog altijd in de top van de wereld te vinden, maar ook is de Vrouwen Eredivisie professioneler geworden. Daarnaast zijn door de grote aanwas de competities ook veel groter geworden. 

Maar hoe ziet de toekomst eruit en hoe krijgen we naast speelsters ook meer vrouwen in andere functies, zoals trainer of scheidsrechter, in de sport? Lucienne Reichardt, voormalig jeugdinternational, heeft als manager vrouwenvoetbal bij de KNVB de taak om de juiste weg uit te stippelen. Robert Denneman ging tijdens deze uitzending met haar in gesprek over deze zaken en sprak met haar uiteraard over de OranjeLeeuwinnen en het WK Vrouwenvoetbal.

Bij ALLsportsradio trakteren we de luisteraar elke werkdag tussen 12:00-13:00 uur op een lekkere sportieve lunch in 'ALLsportsradio LIVE!' Met studiogasten, updates, reportages, interviews en bijzondere verhalen achter de sport.

Welke sport het ook is en op wat voor een niveau dan ook: als het verhaal goed is, hoor je het hier!

Luister live