Programma's

Mario van de Ende - scheidsrechter

By VAR de beste scheidsrechter van de week

Luister tijdens het Eredivisie seizoen elke dinsdag om 12:00 uur naar By VAR de beste scheidsrechter van de week.

Na elke speelronde beoordeelt de redactie van ALLsportsradio samen met oud-internationaal scheidsrechter Mario van der Ende in dit programma de prestaties van de scheidsrechters die arbitreren in de Nederlandse Eredivisie. De scheidsrechters die in actie zijn gekomen krijgen een rapportcijfer. De arbiter met het hoogste cijfer mag zich 'By VAR de beste scheidsrechter van de week' noemen. De scheidsrechter die aan het eind van het seizoen het hoogste gemiddelde heeft wordt uitgeroepen tot ‘By VAR de beste scheidsrechter van het jaar’ en ontvangt daarvoor een mooie trofee.

Onderdelen die meespelen om tot een wekelijks cijfer te komen zijn onder meer acceptatie door spelers, spelinzicht, spelregeltoepassing, waarnemingsvermogen, kaartenbeleid, besluitvaardigheid, adequaat en preventief handelen, situationeel leidinggeven, duidelijkheid en geloofwaardigheid. Inmiddels heeft arbiter Danny Makkelie zich al twee keer mogen kronen tot 'By VAR de beste scheidsrechter van het jaar'.

Mario van der Ende
Topscheidsrechter Mario van der Ende floot tussen 1985 en 2003 op het hoogste niveau in Nederland en internationaal tussen 1990 en 2002. In die tijd floot hij 753 wedstrijden in het betaald voetbal en 153 internationale wedstrijden, waaronder op de WK's van 1994 en 1998 en het EK van 1996.

Klik hier om naar de podcasts van dit seizoen te luisteren.

Luister live