Nieuws

Jeroen en Michael Bleekemolen - Sam's Race Stories 251023

De Race Stories van Jeroen en Michael Bleekemolen

Samantha van Wijk ontving Jeroen en Michael Bleekemolen in de studio.

Meer dan vijf decennia geleden betrad Michael Bleekemolen, ofwel 'Bleek', het toneel van de kartsport. Dit was het startsein voor een opmerkelijke carrière in de autosport, die hem zelfs in de prestigieuze wereld van de Formule 1 bracht. Daarnaast staat hij bekend als de pionier die indoor karting naar het Europese vasteland bracht. Race Planet maakte het daarnaast voor talloze autosportliefhebbers ook mogelijk om op Circuit Zandvoort zelf achter het stuur van indrukwekkende sport- en formulewagens te kruipen.

Voor Jeroen Bleekemolen werd, als zoon van Michael, de liefde voor de autosport van jongs af aan in zijn DNA gegoten. Als kind vergezelde Jeroen vaak zijn vader naar het circuit, een traditie die tot op de dag van vandaag voortduurt. Inmiddels is Jeroen Bleekemolen een wereldwijd erkende en veelzijdige langeafstandscoureur die vrijwel elk weekend ergens ter wereld deelneemt aan spannende autoraces. 

Jeroen reed onder andere voor Audi in het DTM, in de Porsche Supercup, de Porsche Carrera Cup, de American Le Mans Series, de European Le Mans Series, het FIA GT kampioenschap en de ADAC GT Masters. Samantha van Wijk ging met de mannen in gesprek over hoe het is om op te groeien in een racefamilie en over de race avonturen die zij samen hebben meegemaakt.

In dit auto- en motorsportprogramma ontvangt presentatrice en sportjournalist Samantha van Wijk diverse gasten uit de racewereld, van motorsport tot autosport, van benzine tot elektrisch en van voor de schermen tot achter de schermen: als racen maar in het bloed zit!

'Sam’s Race Stories’ is elke laatste woensdag van de maand tussen 16:00 en 17:00 uur te beluisteren op ALLsportsradio.

Na de uitzending is het programma ook als podcast terug te luisteren via alle bekende podcast platforms (onder meer Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts).

Luister live