Nieuws

Tim Coronel en Tom Coronel

Wat gaat Dakar 2024 brengen?

Een vooruitblik op veertien dagen adrenaline in de woestijn.

Januari start traditiegetrouw weer met racen in de woestijn. De 46ste editie van de Dakar Rally vertrekt vanuit Al-'Ula en finisht veertien dagen later in Yanbu. Iemand die inmiddels al zo vaak heeft meegedaan dat het zelfs op drie handen niet meer te tellen is, is Tim Coronel, die samen met broer Tom de uitdaging weer aangaat. We gingen erover in gesprek met Tim Coronel.

Als er één klasse is tijdens de Dakar die je bijna oer-Hollands mag noemen, zijn het de trucks. Of, zoals de gevleugelde woorden van Rick Winkelman luidden: "de mastodonten van de woestijn'. Ook dit jaar is het weer ontzettend spannend in het truckklassement. Zonder de Kamaz en MAZ trucks, gaat de strijd tussen de Iveco's van onder meer Team de Rooy en de Tsjechische Tatra's. Wat kunnen we dit jaar verwachten? We blikten erop vooruit met Robert Baarda, presentator van het programma Thierry's Dream. 

Tim Coronel en Robert Baarda hoorde je tijdens ALLsportsradio LIVE! Het sportmagazine hoor je doordeweeks tussen 12:00 en 13:00 uur via www.allsportsradio.nl/player!

Welke sport het ook is en op wat voor een niveau dan ook: als het verhaal goed is, hoor je het hier.

Luister live