Nieuws

260724 Bloed, Zweet en Tranen Carole Thate

Carole Thate in Bloed, Zweet en Tranen!

Voormalig tophockeyster Carole Thate schoof aan bij Mario van der Ende in Bloed, Zweet en Tranen.

De gedreven middenveldster speelde voor clubs als Schaerweijde en Kampong en speelde 168 officiële interlands voor Oranje. Onder leiding van één van onze vorige gasten, Tom van 't Hek, was Carole jarenlang aanvoerster van de nationale ploeg. Ze maakte drie Olympische Spelen mee, pakte twee bronzen medailles en sloot af tijdens de Spelen in Sydney.

Na haar carrière als hockeyster, die ze op slechts 28-jarige leeftijd beëindigde, begon haar maatschappelijke carrière. Ze hoorde over de stichting die Johan Cruijff wilde starten en mocht het uiteindelijk samen met de legende zelf gaan vormgeven. Ze was al vanaf het allereerste begin betrokken geweest bij de Johan Cruyff Foundation en is nu nog actief als bewaarder van zijn immense nalatenschap met World of Johan Cruyff.

In Bloed, Zweet en Tranen’ gaat de oud-scheidsrechter op geheel eigen wijze op zoek naar de drijfveren van onze sporticonen. Naast sporters komen ook coaches, sportbestuurders en sportjournalisten aan het woord. Wat zijn hun drijfveren, hebben ze leergeld moeten betalen, wat zijn hun eigen iconen en wat kunnen ze de toekomstige generatie meegeven? 

Het programma wordt vrijdagmiddag tussen 15:00 en 16:00 uur uitgezonden op ALLsportsradio en is naderhand beschikbaar als podcast.

Luister live