Nieuws

Frans Hoek BZT 27082024

Frans Hoek in Bloed, Zweet en Tranen!

Frans Hoek was dit keer te gast in Bloed, Zweet en Tranen.

Mario van der Ende ontving Frans Hoek, voormalig Nederlandse doelman en keeperstrainer, in de studio. Hij verdedigde het doel van FC Volendam van 1973 tot 1985. In 1977 promoveerde hij met de club voor het eerst naar de Eredivisie, en in 1983 herhaalde hij dit, waarna Volendam twee seizoenen op het hoogste niveau bleef. Na de degradatie in 1985 beëindigde Hoek zijn spelerscarrière.

Vanaf 1985 ging Frans aan de slag als keeperstrainer bij Ajax, waar hij in de jaren 90 voor het eerst samenwerkte met Louis van Gaal. Hij trainde ook twee jaar de doelmannen van zijn oude club Volendam. In 1997 volgde hij Van Gaal naar FC Barcelona en later naar het Nederlands Elftal. Vanaf 2006 was hij drie jaar assistent-trainer, gespecialiseerd in keepers en spelhervattingen, bij het Poolse nationale team onder Leo Beenhakker, zijn voormalige coach bij Volendam. In 2008 ging hij met Polen naar het EK. Daarna werd hij assistent-trainer en keeperstrainer in Duitsland, waar hij Van Gaal volgde naar Bayern München. 

In Bloed, Zweet en Tranen’ gaat de oud-scheidsrechter op geheel eigen wijze op zoek naar de drijfveren van onze sporticonen. Naast sporters komen ook coaches, sportbestuurders en sportjournalisten aan het woord. Wat zijn hun drijfveren, hebben ze leergeld moeten betalen, wat zijn hun eigen iconen en wat kunnen ze de toekomstige generatie meegeven? 

Het programma wordt vrijdagmiddag tussen 15:00 en 16:00 uur uitgezonden op ALLsportsradio en is naderhand beschikbaar als podcast.

Luister live