Nieuws

Missie Barcelona, de JAJO Team DutchSail Podcast

Missie Barcelona, de JAJO Team DutchSail Podcast #8

Luister nu naar de achtste aflevering van Missie Barcelona, de JAJO Team DutchSail Podcast.

In deze achtste podcast gaan we in gesprek met maar liefst vier JAJO Team DutchSail zeilers, die één gemeenschappelijke deler hebben; ze waren allemaal actief op de Olympische Spelen van Parijs en hoe! Odile van Aanholt en Annette Duetz wonnen samen in de 49erFX klasse het goud na een krankzinnige ontknoping. De dames schatten de finish verkeerd in, dachten dat ze er al waren maar moesten nog een stukje verder varen. Toen Van Aanholt en Duetz over de streep kwamen, volgde enkele zenuwslopende minuten voordat duidelijk was dat de dames inderdaad de overall winst pakte en zich voortaan Olympisch kampioen mogen noemen.

Naast deze golden girls zitten ook Bjarne Bouwer en Bart Lambriex in deze podcast. Waar Bjarne bij zijn Olympische debuut knap zesde werd in de Nacra17 klasse, was voor drievoudig wereldkampioen Bart Lambriex een zesde plaats in de 49er klasse bij zijn tweede Olympische Spelen toch wel een teleurstelling.

In deze aflevering blikken we kort terug op de Spelen maar kijken we vooral vooruit naar de UniCredit Youth en Puig Women’s America’s Cup. Hoe doe je dat eigenlijk ontladen na de Olympische Spelen, weer opladen en straks die full focus pakken in Barcelona? Hoe zien deze weken tussen de Olympische Spelen en de start van de America’s Cup er eigenlijk uit en wat verwachten ze zelf eigenlijk van hun kansen in Barcelona?

Omdat het schema van deze zeilers zo vol zit gaat Robert Denneman deze keer niet zelf in gesprek met ze, maar doet Bart Salemans dat. Hij sprak ze op locatie na een dag vol safety-trainingen bij BC opleidingen in Enkhuizen.

Twaalf Nederlandse atleten zijn klaar om van 17 september t/m 12 oktober een nieuw hoofdstuk te schrijven in de Nederlandse sport historie. De beste vrouwelijke en jeugdige zeilers van Nederland strijden voor het eerst in de Youth en Women’s America’s Cup. De ultieme uitdaging vol met innovatie en data-analyse, waarin het uiterste gevraagd wordt van teamwork en aanpassingsvermogen. Volg het avontuur in Missie Barcelona, de JAJO Team DutchSail Podcast.

Missie Barcelona, de JAJO Team DutchSail Podcast is een samenwerking met ALLsportsradio.

Luister live