Nieuws

Jan Smit Heracles Almelo

Vak L(adies)

Voetbalclub Heracles Almelo is nog volop bezig met het verbouwen van het Polman Stadion. De club denkt er nu aan een paar honderd stoelen te reserveren speciaal voor vrouwen. Vak L? We vroegen het voorzitter Jan Smit.

Als eerste club in Nederland en Europa introduceert Heracles Almelo een vak in het stadion speciaal voor vrouwen: de LadiesSeats. Op deze LadiesSeats beleven vrouwen voetbal op de manier waarop zij dat graag willen, met meer comfort en passende extra’s. De club heeft de meeste vrouwelijke fans uit de Eredivisie en merkt dat de animo voor voetbal bij vrouwen alsmaar toeneemt.

“Doorgaans beleven vrouwen de wedstrijd heel anders dan mannen”, zo licht commercieel directeur Rob Toussaint toe. “Mannen uiten zich verbaal anders dan vrouwen. Daarnaast zitten vrouwen niet te wachten op een man die naast hen zit en vraagt: ‘wat is buitenspel?’ Vrouwen willen gewoon kijken naar de wedstrijd en een avondje op stap met vriendinnen of ploeggenoten. Plezier maken en gezelligheid staat voorop.”

Vrouwen krijgen verschillende extra’s bij hun LadiesSeats-seizoenkaart. Voorbeelden hiervan zijn een modeshow of een aantal keer per seizoen een exclusief bezoek aan de BusinessClub. Onderzoek van Heracles Almelo onder vrouwelijke supporters van de club wijst uit dat er veel interesse is in dit speciale LadiesSeats-arrangement.

De LadiesSeats zijn geplaatst op de eerste ring van het vernieuwde stadion, dichtbij de toiletten en cateringpunten. Heracles Almelo-spits Paul Gladon is samen met medewerkster Marlot Ros ambassadeur van de LadiesSeats en legt de dames het komende seizoen extra in de watten.

Luister live