Nieuws

Team NL

ALLsportsradio Riomaand!

In augustus staat de programmering van ALLsportsradio geheel in het teken van het grootste sportevenement dit jaar: de Olympische Spelen in Rio de Janeiro! Elke dag hoor je vanuit Brazilië en Hilversum reportages en updates van het evenement!

De 28e editie van de Olympische Zomerspelen vinden van 5 tot en met 21 augustus 2016 plaats in Rio de Janeiro. Het is de eerste keer dat de Olympische Spelen in Zuid-Amerika worden georganiseerd. 

Zeven steden werden officieel door hun Nationaal Olympisch Comité (NOC) voorgedragen. Deze steden waren Chicago (Verenigde Staten), Madrid (Spanje), Rio de Janeiro (Brazilië), Tokio (Japan), Bakoe (Azerbeidzjan), Doha (Qatar) en Praag (Tsjechië). Op 4 juni 2008 werden tijdens een IOC-bijeenkomst in Athene Chicago, Madrid, Rio de Janeiro en Tokio officieel als kandidaat benoemd. Deze kandidaatsteden werkten een uitgebreider voorstel uit.

Op 2 oktober 2009 werd op het IOC-congres in Kopenhagen de organiserende stad gekozen. Nadat in de eerste en tweede ronde respectievelijk Chicago en Tokio afvielen, bleven in de derde en laatste ronde alleen Madrid en Rio de Janeiro nog over. Met 66 stemmen versloeg Rio de Janeiro de Spaanse hoofdstad, die 32 stemmen kreeg.

Namens Nederland zullen maar liefst 242 sporters, verspreid over 21 disciplines, in actie komen. De laatste gekwalificeerde Nederlander was mountainbikester Anne Terpstra, die op donderdag 28 juli te horen kreeg dat ze toch mocht gaan. 

Tijdens de Riomaand op ALLsportsradio zullen onder meer items en reportages vanuit Brazilië, interviews met sporters en coaches, ilionx als supporter van de volleybaldames en Sportgeneeskunde Nederland over de verschillende sporten de revue passeren. Daarnaast zullen ook de vaste items als Topsport Amsterdam, Arjan Kleton en Talentboek betrekking hebben op de Spelen.

Alles met betrekking tot de Olympische Spelen hoor je van maandag 1 t/m vrijdag 26 augustus elke dag tussen 12.00 en 13.00 uur op ALLsportsradio!  

Luister live