Nieuws

Nikki van Bergen

Van kinderfeestje naar de Spelen?

Het zou zomaar kunnen! Klimmen is één van de vijf nieuwe sporten voor Tokyo 2020 en dat is goed nieuws voor Nikki van Bergen! De 23-jarige Amsterdamse is de beste klimster van Nederland en zou dus over vier jaar in Japan kunnen opduiken! 

Terwijl dit weekend de Olympische Spelen in Rio de Janeiro beginnen, heeft het IOC bekendgemaakt dat aan de Olympische Zomerspelen in Tokyo in 2020 vijf nieuwe sporten toegevoegd worden: skateboarden, surfen, honkbal, karate én klimmen. Nikki van Bergen is de regerend Nederlands kampioen en behoort tot de subtop van de wereld. We spraken Nikki van Bergen in samenwerking met Topsport Amsterdam.

Het technologiefestival genaamd de Olympische Spelen barst vrijdag los! De Spelen in Rio de Janeiro kunnen niet zonder technologie en dat gaat iedereen merken. Sport en technologie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat wordt in de toekomst alleen maar meer. Niet alleen de atleet profiteert van technologische innovaties, ook thuis gaan we dit merken. Alle grote merken stellen hun technologische kennis ter beschikking, ook de sport start-up deelt mee in dit grootse feest. We spraken Arno Hermans van Sport eXperience over al deze ontwikkelingen rondom Rio 2016!

Nikki van Bergen en Arno Hermans hoorde je tijdens ALLsportsradio LIVE! Het sportmagazine hoor je doordeweeks tussen 12:00 en 14:00 uur via www.allsportsradio.nl/player!

Luister dit fragment na de uitzending en de andere interviews terug via onze Soundcloud!

Foto: Frank Loeve

Luister live