Nieuws

Olympische Spelen

Daar gaan we dan eindelijk!

Eindelijk is het dan echt zover: de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro zijn begonnen! Op dag 5 van onze Riomaand spraken we onder meer met Jacques Brinkman en Marcel Maijer, die de sfeer overbracht vanuit Rio! Voor de thuisblijvers is in Scheveningen de Olympic Experience!

De eerste Olympische Spelen in 1988 sloot oud-hockeyinternational Jacques Brinkman af met een bronzen plak. Daarna volgde er nog drie, met plek vier in Barcelona en goud in Atlanta en Sydney. Alles bij elkaar toch zeer indrukwekkend! Wat zijn de kansen voor de Nederlandse heren en dames? Ook spraken we met Jacques over één van de meest spannende momenten vlak voor een olympisch toernooi: wel of niet bij de selectie? Hoe gaat dat?

Voor Marcel Maijer zijn dit de zesde Olympische Spelen in zijn loopbaan als journalist. Er heerst een geweldige sfeer rondom de olympische venues. Het Holland Heineken House is mooier dan ooit! Wat gisteren volgens Marcel wel erg opvallend was, was de lange rij met atleten bij McDonalds vlak om de hoek bij het olympisch dorp. 

De NGF komt naar de Olympic Experience met het RAAK! Funpark. Voor kinderen of ouders veel plezier en tegelijk kennismaken met de golfsport.

Bauke Mollema zat aan de bar bij stand-up comedian Arjan Kleton die zoals elke vrijdag het weekend wist te verwelkomen!

Luister live