Nieuws

Wielrennen

De wielrenners 'self-check'!

Wielrenners, schaatsers of triatleten die last hebben van snelle verzuring en krachtverlies in hun benen kunnen kampen met een bloedvataandoening! Deze oorzaak wordt vaak over het hoofd gezien. Nu is er een 'self-check' ontwikkeld! We spraken sportarts Goof Schep van het MMC.  

Sporters of trainers denken al snel dat het talent niet toereikend is of lopen met de klacht van het kastje naar de muur met behandelingen en onderzoeken die voor een bloedvataandoening niet werken. Vaak stoppen ze ook met sporten en dat terwijl het probleem niet onoplosbaar is. Een speciale 'self-check' ontwikkeld door diverse experts helpt sporters om te achterhalen of zij kampen met een vaatprobleem en wijst hen de juiste plek voor advies of een behandeling.

Aanstaande zondag gaat de nationale Eredivisie Basketbal seizoen 2016-2017 voor mannen van start en in die competitie speelt onder andere Apollo Amsterdam! Apollo, de club met een grote historie die haar wedstrijden speelt in de Apollohal in Amsterdam, staat onder leiding van de hoofdcoach Patrick Faijdherbe. Met hem blikten we alvast vooruit op dit seizoen.

Goof Schep en Patrick Faijdherbe hoorde je tijdens ALLsportsradio LIVE! Het sportmagazine hoor je doordeweeks tussen 12:00 en 14:00 uur via www.allsportsradio.nl/player!

Luister dit fragment na de uitzending en de andere interviews terug via onze Soundcloud!

Luister live