Nieuws

200223 Uniek Sporten Debat 2023 groepsfoto

Uniek Sporten Debat 2023!

ALLsportsradio en Fonds Gehandicaptensport organiseerden het Uniek Sporten Debat 2023.

Debatleider Frits Barend, ALLsportsradio presentator Robert Denneman en Fonds Gehandicaptensport directeur Nike Boor gingen vanuit het nieuwe Nieuwspoort in Den Haag in debat met vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen over hun standpunten op het gebied van sporten voor mensen met een handicap.

In een speciale uitzending van ALLsportsradio LIVE! werd het spits afgebeten door niemand minder dan rolstoeltennisster Jiske Griffioen, die terugblikte op de eerste editie van het vrouwen rolstoeltennistoernooi tijdens het ABN AMRO Open. 

Aan het debat namen deel Inge van Dijk van het CDA, Jeanet van der Laan van D66, Rudmer Heerema van de VVD, Mohammed Mohandis van de PvdA en Lisa Westerveld van GroenLinks. Er werden verschillende stellingen voorgelegd over de sportparticipatie van mensen met een beperking in Nederland.

Over Fonds Gehandicaptensport
In Nederland zijn 1,7 miljoen mensen met een handicap die om te kunnen sporten extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog niet vanzelfsprekend. Lang niet overal is het sportaanbod toegankelijk of er ontbreken faciliteiten in de buurt. Fonds Gehandicaptensport heeft de missie om sport voor iedereen met een handicap structureel dichtbij huis mogelijk te maken. Pas dan is voor ons allemaal de wedstrijd gewonnen.

Luister live