Nieuws

100424 BV Sport Jaap de Groot

BV Sport #62

Jaap de Groot was dit keer te gast in de BV Sport.

Frank van den Wall Bake en Robert Denneman gingen met de voormalig chef sport van De Telegraaf in gesprek over de sportwereld. In totaal deed hij tijdens een indrukwekkende periode van 1975 t/m 2018 verslag van tien WK’s en negen EK’s Voetbal, drie Olympische Winterspelen en drie Zomerspelen. Hoe kijkt hij naar zaken als de bestuurlijke wanorde bij Ajax, maar ook naar het grote geld dat Saoedi-Arabië in de sportwereld pompt?

In de BV Sport neemt sportmarketinggoeroe Frank van den Wall Bake ons elke tweede woensdag van de maand mee in de wereld van de geldstromen in de sport. Met studiogasten, telefonische interviews, achtergronden en mooie anekdotes uit het heden en verleden.

Dat de organisatie van de Olympische Spelen een land veel geld kost is bekend. Maar wat leveren de Olympische Spelen een land eigenlijk op? En hoe kan het dat buitenlandse voetbalclubs met enorme schulden toch voor vele miljoenen aan spelers kopen? De antwoorden op deze vragen komen wekelijks aan bod in de BV Sport.

De BV Sport is er iedere tweede woensdag van de maand van 15:00 tot 16:00 uur.

Luister live