Nieuws

Opbrengst FGS

Univé wandelzaterdag brengt 31.000 euro op voor Fonds Gehandicaptensport

Zaterdag 22 april was het wandelzaterdag op ALLsportsradio.

De programmering stond van 9:00 tot 17:00 uur geheel in het teken van het toegankelijk maken van sport voor iedereen. Deze speciale uitzending werd gepresenteerd door Toine van Peperstraten en Frank van ’t Hof.

Op wandelzaterdag hebben Univé en Fonds Gehandicaptensport zich ingezet om sporten dichtbij huis voor iedereen toegankelijk te maken. Op acht uitgezette routes in het hele land kon 5 kilometer gewandeld worden, maar meedoen in eigen woonplaats mocht ook. Per deelnemer doneerde Univé 5 euro aan Fonds Gehandicaptensport.

ALLsportsradio wandelde de hele dag mee en deed live verslag, zowel in beeld als geluid. Met studiogasten, live reportages vanuit het land en de favoriete platen van deelnemende wandelaars.

Toine van Peperstraten: “Sporten is belangrijk voor iedereen, maar helaas niet vanzelfsprekend. Zeker niet voor mensen met een beperking. Daarom steun ik al jaren Fonds Gehandicaptensport. Dit mooie initiatief van Univé is laagdrempelig en kan veel betekenen voor sporters met een handicap.”

Naast de speciale radio uitzending was de wandelzaterdag ook de gehele dag in beeld te volgen via onder meer allsportsradio.nl, de winkels van Univé en op www.unive.nl/sportvooriedereen.

Razende reporters Martine Hauwert en
Olivier de Neve reisden de hele dag met een mobiele cameraploeg door het land om vanaf de wandellocaties en bij sportverenigingen verslag te doen en mooie verhalen te brengen.

Aan het einde van de dag werd een cheque van 31.000 euro symbolisch overhandigd aan Nike Boor, directeur van Fonds Gehandicapensport. 

Luister live